Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
4. Türkiye Robotbilim Konferansı Gerçekleştirildi

 

TÜRKİYE ROBOTBİLİM KONFERANSI’NIN (TORK) DÖRDÜNCÜSÜ BU YIL  BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ‘NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TORK SERİSİ KONFERANSLARININ İLKİ 2014 YILINDA ODTÜ, İKİNCİSİ 2015 YILINDA İTÜ VE ÜÇÜNCÜSÜ 2016 YILINDA İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENMİŞTİ.   

 

Türkiye Robotbilim Konferansı (ToRK 2018), robotbilim alanında faaliyet gösteren araştırmacıları ve endüstri çalışanlarını bir araya getirmek ve Türkiye’nin robot biliminde yol haritasını ortaya çıkarmak amacıyla bu yıl da geniş bir katılımla 12-14 Nisan tarihlerinde  Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde bulunan Albert Long Hall’da düzenlenen konferansta robotbilim alanında faaliyet gösteren araştırmacılar ve endüstri çalışanları bir araya gelerek özgün bildiriler ve çalıştaylar ile robotiğin çok farklı alt alanlarındaki son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri paylaştı. Endüstriyel katılımın yoğun olduğu bu yılki konferansa KUKA, Festo, Aselsan, hktm, Robot Sepeti, SKRobotik, ASAŞ, Sestek, Innova ve Triodor firmaları sponsor olarak destek verdi.

 
İnsan-robot etkileşimi, öğrenen robotlar, esnek robotik sistemler başta olmak üzere robotik alanında ilgi çekici birçok konu detaylı olarak tartışıldığı konferansın davetli konuşmacıları arasında Case Western Reserve University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Çavuşoğlu ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Başdoğan bulunuyordu. 
 
Konferans kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Evren Samur tarafından düzenlenen çalıştayda, İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Dilibal ve Dr. Öğr. Üyesi Haydar Şahin, Üniversitenin Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yapılan çalışmalardan “Katmanlı imalat yöntemi ile esnek robot tutucu üretimi ve endüstriyel uygulamaları” konulu sunumu gerçekleştirdi.  Aynı çalıştay kapsamında Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bilge Aytekin, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Merve Acer ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Enver Tatlıcıoğlu da sunumlarını yaptılar
 
32 poster sunum, 31 sözlü sunum,  8 çalıştay, endüstri sunumları ve Türkiye Robotik Yol Haritası oturumunun gerçekleştirildiği Türkiye Robotbilim Konferansı’nda geçen yıl İstanbul Gedik Üniversitesi’nde İnsan-robot etkileşimi, robot kontrolü, arama ve kurtarma robotları, sağlık sektöründe robotlar, endüstriyel robotlar, insansız araçlar, bilişsel robotbilim, haptik sistemler, biyolojik ilhamlı robotlar konulu bilimsel oturumlar yapılmış ve 10 ayrı bilimsel oturumda 41 sözlü bildiri sunumu, 10 poster, 7 çalıştay ve eğitim sunumları gerçekleştirilmişti. 
 
Paylaş Tweet Paylaş
4747 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
Döküm Demir / Çelik Otomotiv Sanayi
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM