Metal Dünyası

Çelik

Demir

Maden

Alüminyum

Döküm

E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Tek Kristal Perovskit Yapılı SrTiO3 İçeren BNT Esaslı Seramik Kompozit Üretimi ve Özelliklerinin İncelenmesi*

Nergis OĞUZ, Uğur ŞEN 
Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, 
Esentepe Kampüsü 54187 Sakarya, Türkiye

 

*Production Of BNT Based Ceramic Composite Containing SrTiO3 Single Crystal Perovskite And Investigation Of Their Properties

 

ÖZET

Bu çalışmada kurşunsuz piezoelektrik seramikler grubuna giren BNT malzemeye SrTiO3 tek kristal bileşiğinin ilave edilmesiyle elde edilen seramik kompozitlerin yapısal faz analizleri incelenmiştir. Çalışmada sırasıyla tek kristal malzeme olan SrTiO3 üretilmiş ardından diğer tozlarla sitokiyometrik oranlarda bir araya getirilmiştir. İlk önce öğütme işlemi yapılmıştır. Öğütmeden sonra kurutma ve kalsinasyon gerçekleştirilmiştir. Bu işlemlerden sonra ikinci öğütme yapılmıştır. Elde edilen tozlar 200 MPa basınç ile soğuk izostatik preslenmiştir. Pelet haline gelen numuneler aynı bileşime sahip tozlarla örtülüp 1180 °C’de 1 saat 5 °C/dk sinterlenmiştir. Piezoelektrik seramikte oluşan fazlar X-Işını Difraktometresi (XRD) ile analiz edilmiştir. Tane morfolojileri Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) kullanılarak incelenmiştir. Sinterlenmiş seramik numunelerin yoğunlukları Arşimet tekniği kullanılarak ölçülmüştür. Son olarak dielektrik ölçümleri gerçekleştirilmiştir. 

Anahtar kelimeler:  Dielektrik, BNT, Perovskit


ABSTRACT
In this study, the structural phase analysis of ceramic composites obtained by adding SrTiO3 single crystal compound to BNT material, which is in the group of lead-free piezoelectric ceramics, and the effect of SrTiO3 single crystal compound on electrical properties were investigated. In the study, the single crystal material SrTiO3 was produced, and then combined with other powders in stoichiometric ratios. After the first grinding, drying and calcination were carried out. After these processes, second grinding was done. The resulting powders were cold isostatic pressed with a pressure of 200 MPa. The pelleted samples were covered with powders of the same composition and sintered at 1180 ˚C for 1 hour at 5 ˚C /min. The phases formed in the piezoelectric ceramic were analyzed by X-Ray Diffractometry (XRD). Grain morphologies were examined using Scanning Electron Microscopy (SEM). Densities of sintered ceramic samples were measured using the Archimedean technique. Finally, dielectric measurements were carried out.

Keywords: Dielectric, BNT, Perovskite

 

1. Giriş
Akıllı malzemeler, fiziksel etkileşimler yoluyla dönüşüm geçiren malzemelerdir. Piezoelektrik malzemeler, şekil hafızalı alaşımlar, elektriksel boyut değiştiren malzemeler günümüzde mevcut olan akıllı malzemelerden bazılarıdır [1].

 

En iyi özelliklere sahip en önemli piezoelektrik seramikler perovskit yapısında kristalleşir. Perovskit yapılı piezoelektrik malzemeler genellikle diğer malzeme türlerine kıyasla daha büyük bir piezoelektrik etki sergiler [2]. Perovskit yapıda, oldukça simetrik olarak dağılmış yapısal atomlar, birim hücrenin kolayca deforme olmasına izin verir ve bu; eşkenar dörtgen (R), ortorombik (O), tetragonal (T) ve monoklinik (M) gibi çeşitli ferroelektrik olarak aktif kübik olmayan fazlara yol açar. Perovskit yapısı için genel kimyasal formül ABO3’tür (Bozulmamış ABO3 yapısı Şekil 1’de açıklanmıştır).
 

Yüksek performanslı piezoseramikler, birçok önemli ve faydalı uygulamada kullanılan yüksek teknoloji ürünü gelişmiş malzemeler sınıfına aittir. Yüksek hassasiyetli sensör ve aktüatör uygulamaları, yakıt enjeksiyonu, ultrasonik motorlar, vb. örnek gösterilebilir. Günümüzde Dünya’da en çok üretilen ve kullanılan piezoelektrik seramikler kurşun (Pb) içeren perovskit yapılı ferroelektrik seramiklerdir. Bu gelişmiş malzemelerin birçoğu Pb (kurşun) içermektedir. Bunun sonucu olarak kurşun kirliliği her geçen gün artmakta, insan sağlığına ve doğaya verdiği zarar göz ardı edilemeyecek boyutlara varmaktadır.Avrupa Birliği mükemmel piezoelektrik özelliğe sahip olmasına rağmen Kurşun Zirkonat Titanat (PZT)’ın kullanılmamasını ve alternatif yeni malzemeler üretilmesini önermiştir [2]. Yapılan çalışmalar neticesinde Bi0,5Na0,5TiO3  (BNT) ve Ka0,5Na0,5NbO3 (KNN) keşfedilen malzemelerdir [2]. 

 

Bu çalışmada kurşunsuz piezoelektrik seramikler grubuna giren BNT malzemeye SrTiO3 tek kristal bileşiğinin ilave edilmesiyle elde edilen seramik kompozitlerin yapısal faz analizlerinin incelenmesi ve SrTiO3 tek kristal bileşiğinin elektriksel özelliklere olan etkisi araştırılmıştır.

 

2.Deneysel Çalışmalar
2.1. Başlangıç Malzemeleri

BNT-ST seramiklerin üretiminde Bi2O3, Na2CO3, K2CO3, TiO2 bileşikleri, katkı malzemesi olan SrTiO3 üretiminde SrO ve TiO2 bileşikleri kullanılmıştır. Hammaddeler, tedarik edilen firma ve tozların saflık dereceleri Tablo 1.‘de verilmiştir.

2.2. Deneyin Yapılışı
İlk olarak tek kristal perovskit yapılı SrTiO3 üretimi gerçekleştirilmiştir. Tablo 2.’de verilen % ağırlıkça bileşim reçetesine uygun olarak tozlar hassas terazide tartılmıştır ve bilyeli değirmende öğütülmüştür. 

Öğütme işlemi için 3 ve 5 mm çapında ZrO2 bilyeler ve alkol kullanılmıştır. Değirmene yerleştirilen nalgane kap içerisindeki tozlar 24 saat 180 dev/dk yaş öğütme işlemine tabi tutulmuştur (Şekil 2). Karıştırma süresi tamamlandıktan sonra bilyeler karışımdan ayrılmıştır ve alkolün uzaklaştırılması için de 24 saat 100 °C’de etüvde kurumaya bırakılmıştır.  Hazırlanan bileşimlerdeki karbonatlı bileşiklerden karbondioksit (CO2) gazının uzaklaştırılması için kalsinasyon işlemi gerçekleştirilmiştir. Kalsinasyon işlemi, tozların rezistanslı fırında 840 °C’de 2 saat tutulması ile gerçekleştirilmiştir.

 

Elde edilen tozlar 100µm’lik elekten geçirilmiştir. Bu işlem sayesinde en kaba tane boyutunun 100µm olması sağlanmıştır. Oluşabilecek segregasyonların önüne geçebilmek için % 10 polivinil alkol (PVA) ilavesi ile tozların granüle olması sağlanmıştır.

 

Kalsinasyon işlemi gören tozlar şekillendirilp sinterlenmiştir.  Şekillendirme için paslanmaz çelikten yapılan silindirik kalıp kullanılmıştır. Tozlar pelet numune haline getirilmek için %5’lik çinko stereat ile yağlanan kalıp içerisine aktarılmıştır ve 200 MPa basınç altında tek yönlü pres ile preslenmiştir.

 

Ham pelet numuneler aynı bileşime sahip tozlar ile örtülmüş alümina altlık üzerine yerleştirilmiştir. Hazırlanan pelet numuneler 10 °C/dk ısıtma rejimiyle 1180 °C’ye çıkarılmıştır hiç beklenmeden 5 °C/dk soğutma hızıyla 1130 °C’ye düşürülüp bu sıcaklıkta 60 dk açık atmosferde sinterlenmiştir. 

 

Sinterlenen numunelerin metalografik hazırlık işleminden sonra SEM analizi yapılmıştır. EDS ve yoğunluk ölçümleri gerçekleştirilmiştir. Yoğunluk ölçümleri oda sıcaklığında Arşimet tekniği kullanılarak ölçülmüştür.

 

Yapılan çalışmada takip edilen işlemlerin sıralaması Şekil 2.1’de özetlenmiştir.

 

3. Deneysel Sonuçlar ve İrdeleme
3.1. Mikroyapı Analizi (SEM)

Yapılan çalışmada kullanılan başlangıç tozlarının SEM görüntüleri Şekil 3.1’de verilmiştir.  SEM görüntülerine bakıldığında; a) Bi2O3 ve d) SrO ‘nun keskin köşeli taneler olduğu, e) TiO2 tozunun ince tane boyutuna sahip olduğu ve b) K2O3 ve c) Na2CO3 ‘ün iri tane boyutuna sahip olduğu görülmektedir.
 

Sinterleme sonrası numunelerin SEM görüntüleri Şekil 3.2.’de verilmiştir. a) BNT-ST, numunesinin iri taneli olduğu, c) BNKT-ST ve e) BKT-ST numunelerinin köşeli taneler olduğu görülmektedir. Amei Zhang ve ark. yapmış oldukları çalışmalardaki SEM görüntüleri, bu çalışmadaki SEM görüntüleriyle benzerlik göstermektedir [3]. Yapılan diğer çalışmalardaki SEM görüntüleri bu çalışmayı destekler niteliktedir [4,5]. BNT-ST seramiklerin BNT-BT seramiklerle benzer tane yapılarına sahip olduğu görülmüştür [6].

 

3.2. Enerji saçılımlı spektral analizler (EDS)
Kimyasal kompozisyonları tespit etmek için EDS analizleri yapılmıştır. Şekil 3.3’de BNT-ST, BNKT-ST ve BKT-ST numunelerine ait EDS analizleri verilmiştir. Elde edilen sonuçlar literatürdeki sonuçlarla karşılaştırıldığında kabul edilebilir oldukları görülmektedir [7].

 

3.3. Yoğunluk ölçümü
Sinterlenmiş seramik numunelerin yoğunlukları oda sıcaklığında Arşimet tekniği kullanılarak ölçülmüştür. Tablo 3’de BNT-ST, BNKT-ST ve BKT-ST sinterlenmiş seramik numunelerin yoğunlukları verilmiştir. Her bir numune için teorik yoğunluklar hesaplanmıştır. BNT-ST, BNKT-ST ve BKT-ST numunelerinin teorik yoğunlukları sırasıyla; 6,09 g/cm3, 4,67 g/cm3 ve 5,03 g/cm3 olarak hesaplanmıştır. Jean-François Trelcat ve ark. yapmış oldukları çalışmalarda BNT ve BKT bileşimlerine ait teorik yoğunlukları tespit etmişlerdir [8]. BNT bileşimine ST ilavesiyle teorik yoğunlukta artış olduğu, BKT bileşimine ST ilavesiyle teorik yoğunlukta önemsenmeyecek miktarda bir azalma olduğu görülmüştür. Thomas Schulz ve ark. yapmış oldukları çalışmalarda BNT bileşimine BaTiO3 ilavesi yapılmış ve teorik yoğunluk değeri 5,71 (±0,03) olarak hesaplanmıştır [9]. BNT bileşimine ST ilavesinin, BaTiO3 ilavesine göre yoğunluğu arttırdığı görülmüştür. BNT-ST seramiklerin yoğunluğunun, BNT-BCZT-BFCO kurşunsuz piezoelektrik seramiklere göre yüksek olduğu görülmüştür [10].

 

4. Genel Sonuçlar
Bu çalışmada kurşunsuz piezoelektrik seramikler grubuna giren BNT malzemeye SrTiO3 tek kristal bileşiğinin ilave edilmesiyle elde edilen seramik kompozitlerin yapısal faz analizleri incelenmiştir.

• SrTiO3 tek kristal bileşiği hazır olarak temin edilmemiş laboratuvarda bilyeli değirmende öğütme, etüvde kurutma ve fırınlama işlemleri yapılarak üretilmiştir.

• SEM analizleri ile üç numunenin benzer tane yapılarına sahip oldukları görülmüştür.

• EDS analizleri literatürdeki çalışmaları destekler nitelikte olmuştur.

• Yoğunluk ölçümleri SrTiO3 ilavesinin yoğunluğu arttırdığını göstermiştir.

• ST ilavesinin BaTiO3 ilavesine göre yoğunluğu arttırdığı görülmüştür.

• Yapılan karakterizasyon testleri sonucunda literatürdeki kurşunsuz piezoelektrik seramik malzemelere benzer sonuçlar elde edilmiştir. Literatürde BNT-ST ve BKT-ST ile ilgili çalışmalara rastlanmış ancak; BNKT-ST ile ilgili çalışmaya rastlanmamıştır.

 

5. Kaynaklar
1- Midilli, T. “Kurşun İçermeyen BNBT6 Piezoelektrik Seramiklerin Elektriksel Özellikleri Üzerine Fe2O3, Nb2O5 Ve Ta2O5 İlavelerinin Etkisinin Araştırılması” Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Ocak, 2020.
 

2-  Jigong Hao, Wei Li, Jiwei Zhai , Haydn Chen, Materials Science & Engineering R 135, (2019), 1–57
 

3- Amei Zhang, Ruiyi Jing, Meng Zhuang, Hongping Hou, Leiyang Zhang, Jie Zhang, Xu Lu, Yangxi Yan, Honliang Du, Li Jin, “Nonstoichiometric Effect of A-site Complex İons On Structural, Dielectric, Ferroelectric, And Electrostrain Properties of Bismuth Sodium Titanate Ceramics”, Ceramics International
 

4- Shuangho Wu, Pan Chen, Jiwei Zhai, Bo Shen, Peng Li, Feng Li, “Enhanced Piezoelectricity and Energy Storage Performances of Fe-Doped  BNT–BKT–ST Thin Film”, Ceramics International 44 (2018) 21289-21294
 

5- Gang Liu, Ying Wang, Guiyu Han, Jinghui Gao, Linjiang Yu, Mingyang Tang, Yang Li, Jinzhu Hu, Li Jin, Yan Yan, “Enhanced Electrical Properties and Energy Storage erformances of NBT-ST Pb-Free Ceramics Through Glass Modification” Journal of Alloys and Compounds 25 September 2020, 154961.
 

6- Peng Li, Baihui Liu, Bo Shen, Jiwei Zhai, Lingyu Li, Huarong Zeng, “Large Strain Response İn Bi4Ti3O12 Modified BNT-BT Piezoelectric Ceramics”, Ceramics İnternational 43(2017) 1008-1021
 

7- Hai-Long Li, Qing Liu, Jia-Jun Zhou, Ke Wang, Jing-Feng Li, Hang Liu, Jing-Feng Li, Hong Liu, Jing-Zhong Fang, “Grain Size Dependent Electrostrain in Bi1/2Na1/2TiO3-SrTiO3 İncipient Piezoceramics”, Journal of the European Ceramic Society 36 (2016) 2849–2853
 

8- Jean-François Trelcat, Christian Courtois, Mohamed Rguiti, Anne Leriche, Paul-Henri Duvigneaud, Triana Segato, “Morphotropic phase boundary in the BNT–BT–BKT System”, Ceramics International 38 (2012) 2823–2827
 

9- Thomas Schulz, Vignaswaran Veerapandiyan, Marco Deluca, Jörg Töpfer, “Synthesis and Properties of Lead-Free BNT-BT-xCZ Ceramics As High-Temperature Dielectrics”, Materials Research Bulletin January 2022, 111560
 

10- Pichittra Thawong, Chittakorn Kornham, Sasiporn Prasertpalichat, Supree Pinitsoontorn, Suphornpun Chootin, Therachi Bongkarn, “Effffect Of Firing Temperatures On Properties Of BNT-BCTZ-0.007mol%BFCO Lead Free Piezoelectric Ceramics Synthesized By The Solid State Combustion Method”, Ceramics İnternational 43 (2017) S172-S181

Paylaş Tweet Paylaş
2541 kez okundu
GÜNCEL YAZILAR
Metal Enjeksiyon Kalıplarında Hasar Mekanizmaları
Dr Aziz Hatman / V’Steels - aziz.hatman@volkansteels.com   Metal enjeksiyon kalıplarında kalıp ömrünü belirleyen belli başlı hasar mekanizmalarının işleyişini kavradığımızd DEVAMI...
Plastik Kalıp Çeliğinde Borlama İle Yüzey Sertleştirme
Surface Hardening Of Plastic Mold Steel By Boronizing   Funda Gül Koç / Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Böl&uum DEVAMI...
Metal Enjeksiyon Kalıplarında Yüzey İşlemleri ve Yapışma Problemi
Belgin Mert | Volkan Steels belgin.mert@volkansteels.com Dilek Serçeci | Volkan Steels dilek.serceci@volkansteels.com Yakup Zigaloğlu | Volkan Steels yakup.zigaloglu@volkansteels.com   Y DEVAMI...
Metal Sektöründe Ölçüm ve Analiz Yöntemleri
Osman GÖRKEM İNAN / Güven Pres Döküm, Test, Ölçüm ve Analiz, İstanbul - gorkeeminan@gmail.com Candaş ERSÖZ  / Güven Pres Döküm, Test, &Oum DEVAMI...
Hidrojen Çağında Yüksek Fırın Ayakta Kalabilecek Mi?
*Will the Blast Furnace Keep Up in the Hydrogen Age?   Prof. Dr. M. Kelami ŞEŞEN / Metalurji ve Malzeme Y. Mühendisi - İTÜ   Özet: Beklenen hidrojen çağında, bin y DEVAMI...
Şamot Tuğla Harcı, Perlit ve Diatomitten Alümina-Silika Esaslı Kompozit Aerojel Tozu Üretimi
* Production of Alumina-Silica Based Composite Aerogel Powder from Chamotte Brick Mortar, Perlite and Diatomite   Özge Kılınç / Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakü DEVAMI...
Yapay Zekâya Genel Bakış ve Otomotiv Endüstrisinde Yapay Zekâ Örnekleri
* Overview of Artificial Intelligence and Examples of Artificial Intelligence in Automotive Industry   Betül KARACİL, Erdinç EFENDİ CPS Pressform San. ve Tic. A.Ş. & DEVAMI...
Proses Modelleri ile Yassı Şerit Malzeme Haddelemenin Temel Esasları ve Modellerin Önemi
*Basic Fundamentals of Steel Rolling Process with Models and the Significance of Models   Kemal ERKUT Elektrik Kontrol & Otomasyon Müh. e-posta: kemalerkut@gmail.com   Özet DEVAMI...
Otomotiv Sektöründe Kullanılan DD13 Düşük Karbonlu Sacların Derin Çekme Metodu ile Şekillendirilmesi
*Forming of DD13 Low Carbon Sheets Used in Automotive Industry by Deep Drawing Method Arzu ALTINPINAR / CPS Pressform San. Tic. A. Ş.   Özet Derin çekme, sac metal şekillendirmede DEVAMI...
Endodontik Eğelerde Meydana Gelen Kırılmalar ve Etkileri
*Fractures Occurring in Endodontic Files and Their Effects Zeynep ZEREN / Medicalpark Pendik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İstanbul Muzaffer ZEREN / Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fak&uu DEVAMI...
Mikropor Mng-Pro Serisi Basınç Salınımlı Adsorpsiyon (Psa) Tipi Azot Jeneratörleri
Tuğba MEMİLİ / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A. Ş / Ar-Ge Müdürü - tugba.memili@mikropor.com Berkay COŞKUN / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A.Ş. / Ar-Ge Uzman Yard - berkay.coskun@mikropor.com   DEVAMI...
Yüksek Basınçlı Soğutmalı Tip Hava Kurutucuları & Yüksek Basınçlı Hava Filtreleri Mikropor Mk-Hp Serisi & Hp Serisi
Tuğba MEMİLİ / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A. Ş / Ar-Ge Müdürü - tugba.memili@mikropor.com Berkay COŞKUN / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A.Ş. / Ar-Ge Uzman Yard - Berkay.Coskun@mikropor.com   DEVAMI...
Seçici Lazer Ergitme Yöntemi (SLM) ile Eklemeli İmalat
*Additive Manufacturing With Selective Laser Melting Method (Slm)   Muzaffer ZEREN / Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Böl&uu DEVAMI...
Yağ Buharı Ayrıştırıcı Mikropor Carbolescer Serisi
Tuğba MEMİLİ / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A. Ş / Ar-Ge Müdürü - tugba.memili@mikropor.com Berkay COŞKUN / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A.Ş. / Ar-Ge Uzman Yard - Berkay.Coskun@mikropor.com   DEVAMI...
Şerit Haddelemede Bısra Etkisi ve Gaugemeter Kalınlık Düzeltme Fonksiyonu*
Bisra effects on the Flat Hot Strip Rolling Mills and Gaugemeter AGC Strip Thickness Correction   Kemal ERKUT Elektrik Kontrol & Otomasyon Müh., kemalerkut@gmail.com   &Oum DEVAMI...
Suni Yaşlandırmanın AA6082 ve AA6056 Alaşımlarının Mekanik Özelliklerine Etkisi*
*The Effect of Artificial Aging on Mechanical Properties of AA6082 and AA6056 Alloys   Dilek DENİZ / Sistem Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. 59930 Ergene/Tekirdağ, Türkiye Nil TOPLAN / Sak DEVAMI...
Düşük Enerjili Kimyasal Hava Kurutucu -Mikropor MMD-VP Serisi-
Tuğba MEMİLİ / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A. Ş / Ar-Ge Müdürü - tugba.memili@mikropor.com Burcu Aslı ÖZGÜMÜŞ / MİKROPOR MAK. SAN.TİC.A.Ş. / Ar-Ge Uzmanı  - Burcu.Ozgumus@ DEVAMI...
Termal Kütle Teknolojisi İle Çalışan Basınçlı Hava Kurutucuları
Tuğba Memili / Ar-Ge Müdürü  Günümüzde, üretim fabrikalarında enerji kaynağı olarak basınçlı hava kullanımı gün geçtikçe artmaktadı DEVAMI...
Diş Hekimliğinde Akıllı Malzemelerin Gelişimi
Zeynep ZEREN / Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Bölümü Muzaffer ZEREN / Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Mal DEVAMI...
İkincil Alüminyum Üretimi Özelinde İkincil Metal Üretimi ve Metalurji Mühendisliği: Değişimler-Etkileşimler*
*Secondary Metal Production -based on secondary aluminium production- and Metallurgical Engineering: Evolutions-Interactions   Erman Car Metalurji Mühendisi   ÖZET Sanayi DEVAMI...
Ortodontik Braket Uygulamaları İçin AISI 316 L Tipi Paslanmaz Çelik Malzemenin Uygunluğu
Zeynep ZEREN / Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ece Simooğlu SARI / Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu, Makine ve Metal Teknolojileri, Metalu DEVAMI...
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM